Voor verwijzers

Deze pagina is bedoeld voor huisartsen, specialisten en andere zorgverleners die vanuit hun professie meer willen weten over de diverse behandelmogelijkheden bij Fysio Broekhuizen.
Het team bestaat uit manueeltherapeuten, algemene fysiotherapeuten, fysiotherapeuten met expertises in o.a. bekkentherapie, sporttherapie en echografie, praktijkondersteuners en sporttherapeuten. Al onze therapeuten zijn aangesloten bij het KRF en zijn BIG-geregistreerd. Daarnaast zijn al onze therapeuten actief op Siilo, en bent u welkom om direct in contact met één van onze collega’s te komen. Onze praktijk is meerdere keren door Zorgkaart Nederland uitgeroepen tot Top 10 praktijk van Nederland!

 

 

 

Neem direct contact op.



    Voor kwaliteit, een effectieve behandeling en een eerlijk advies

    Ons team beschikt over de kwaliteiten om de onderstaande diensten aan te kunnen bieden. Dit kan veelal zowel op de praktijk als aan huis.

    Musculoskeletale Fysiotherapie en Manuele therapie: Gericht op het behandelen van diverse problemen in spieren, botten, gewrichten, en pezen. O.a. bij pijn of bewegingsbelemmerende klachten aan hoofd, kaak, nek, schouder, rug, heup, bekken, knie, enkel, elleboog, hand, voet en bij herstel na een blessure of operatie, alle chronische pijn, alle vormen van reuma en artrose.

    Neurologische Fysiotherapie: Gericht op aandoeningen die het zenuwstelsel beïnvloeden, zoals een beroerte of multiple sclerose. Deze therapie helpt bij het trainen van de neurologische aansturing waardoor van spierkracht, coördinatie, balans en algemene functionaliteit verbeteren.

    Long/hartrevalidatie: Gericht op het hart, de longen en de borstkas. Bijzonder nuttig voor patiënten die lijden aan astma, chronische bronchitis (COPD) en na hartoperaties. Ademhalingsoefeningen en kracht/conditietraining zijn veelvoorkomende behandelmethoden.

    Chronische fysiotherapie: Gericht op alle postoperatieve fasen, perifeer arterieel vaatlijden, frozen shoulder, COPD, CVA. Let op: altijd een verwijzing nodig voor vergoeding door de zorgverzekeraar, in de praktijk en aan huis. Uitlegbrief patiënten vergoeding chronische indicatie

    VR (Reducept) Chronische pijntherapie: Een wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethode bij ALLE pijnklachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn, regelmatig terugkeren of wanneer er een risico bestaat op aanhoudende pijn onafhankelijk van de oorzaak, het type pijn, de plek van de pijn en de verklaring van het pijnprobleem. Hierop zijn drie uitzonderingen: wanneer u visuele aandoeningen heeft, uw hoofd of nek beperkt kunt bewegen of last heeft van actieve wanen, hallucinaties en/ of psychoses. Informatiebrief verwijzer, informatiebrief patiënt en werkboek. Vergoed als fysiotherapie door zorgverzekeraar.

    VR (Reducept) bij ouderen (65+): Naast het gebruik van Reducept bij chronische pijnklachten, is nu ook Reducept bij ouderen (65+) uit internationaal onderzoek effectief gebleken. VR wordt bij ouderen toegepast om angst te verminderen en zo de stabiliteit en het vertrouwen in lichamelijk functioneren te verbeteren. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er significante verbeteringen waren in de 30 sec. zit-sta test, de mobiliteit van de schouderabductie en in de Activities-specific Balance Confidence scale (ABC) wat een afspiegeling geeft in het vertrouwen die de oudere heeft in dagelijkse specifieke situaties. Vergoed als fysiotherapie door zorgverzekeraar. Informatiebrief verwijzer, informatiebrief patiënt en werkboek. Vergoed als fysiotherapie door zorgverzekeraar.

    Dry needling: Veilige en effectieve behandelmethode bij o.a. pijn en/of lokale stijfheid in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’, bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in de betrokken spier(en), pijnontwijkend gedrag, tintelingen in arm/been, hoofdpijn en duizeligheid. Folder Dry needling voor patiënten

    Bekkenfysiotherapie: Gericht op het disfunctioneren van romp- en/of bekken(bodem)spieren, pijn in de onderbuik, lage rug, bekken, pijn bij het stuitje en het schaambeen en verlies van urine en/of ontlasting.

    Psychosomatische fysiotherapie: Gericht op de behandeling van spanning- en/of stress gerelateerde klachten, vermoeidheid en Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK).

    Geriatrische fysiotherapie: Gericht op de ouder wordende bevolking om mobiliteit te behouden of te verbeteren, de pijn te beheersen en fysieke functionaliteit te verhogen. Dit kan variëren van valpreventie en balansoefeningen, revalidatie na een heupfractuur, kracht- en mobiliteitstraining voor algemene ouderdomsklachten. Zowel mogelijk op de praktijk als aan huis.

    Sportfysiotherapie: Gericht op sporters van alle niveaus, van amateurs tot professionals ter voorkoming en behandelen van sportblessures door middel van gerichte oefeningen en adviezen.

    Kinderfysiotherapie voor kinderen vanaf 6 jaar en adolescenten: Gericht op de fysieke ontwikkeling en beweging van kinderen, zoals motorische achterstand of afwijking en osgood schlatter.

    Leefstijlcoaching: Gericht op zowel individuele leefstijlbegeleiding in voeding en beweging als de Gecombineerde leefstijl interventie (GLI) Coaching op leefstijl (COOL). Verwijzen voor een GLI groep gaat bij voorkeur via VIP live. Informatiebrief voor patiënten

    Sport-/ontspanningsmassages: Massage kan onderdeel zijn van de therapie en door ons worden ingezet. Echter richten wij ons daarnaast ook op actieve oefentherapie en oefeningen voor thuis om een optimaal effect te bereiken. Wanneer er geen sprake is van lichamelijke klachten kunnen wij massage niet indienen bij de zorgverzekeraar. De massage kan dan wel tegen betaling worden afgenomen. We verzorgen ook zwangerschapsmassages.

    Fitness onder begeleiding: Gericht op 12 – 65+ die zich niet thuis voelen in een reguliere sportschool. Altijd met intake en medische screening, persoonlijk op maat gemaakt plan, regelmatige opbouw en aanpassing van het programma. Ruime openingstijden, onbeperkt en per maand opzegbaar. Informatiebrief voor sporters

    Artrosegroepen: Gericht op heup- en knieartrose. Onderzoeksprotocol, start- en tussentijdse metingen plus persoonlijk plan door fysiotherapeut, daarnaast effectief 2 x per week in een groep van maximaal 10 deelnemers bewegen. Wanneer bestaande groepen vol zitten start er een nieuwe groep. Deelnemers kunnen op elke gewenst moment instromen. Informatiebrief voor patiënten

    Fibromyalgiegroep: Beweeggroep voor mensen met fibromyalgie. Onderzoeksprotocol, start- en tussentijdse evaluaties plus persoonlijk plan door fysiotherapeut, daarnaast 1 x per week in een groep van maximaal 10 deelnemers bewegen. Wanneer bestaande groepen vol zitten start er een nieuwe groep. Deelnemers kunnen op elke gewenst moment instromen. Informatiebrief voor patiënten

    Nieuwsbrief voor zorgprofessionals
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor zorgprofessionals en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en methodes.

    Wij zijn aangesloten bij onderstaande samenwerkingsverbanden en partners:
    Orthoparc, Xpert Clinics, RegiozorgNU, WoerdenGezond, Fletiocura, FysioNu en Chronisch ZorgNet

    Bekijk hier ons volledige team.

    U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

    × Kunnen wij u helpen?