Valpreventie en Balanstraining

Soms komt bij ouder worden ook de angst om te vallen. Dit zorgt ervoor dat u minder gaat bewegen en simpele dingen als wandelen of boodschappen doen niet meer durft. De Valpreventie en Balanstraining is dan precies wat u nodig heeft. 

Neem direct contact op.  Wat houd het in?

  De training bestaat uit het geven van voorlichting, beweegoefeningen gericht op uw algehele fitheid, spierversterkende oefeningen en het vinden en behouden van balans. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het veilig opstaan en lopen. Hiervoor worden diverse spelvormen gebruikt en bootsen we valgevaarlijke situaties na om u te leren hier goed en veilig mee om te gaan.  Dit kan zowel op de praktijk in Harmelen of Vleuterweide of bij u thuis.

   

  Fysio verantwoord bewegen
  balans rollator

  Voor wie is Valpreventie en Balanstraining bedoeld?

  De valpreventie en balanstraining is bedoeld voor ouderen die  zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al eens eerder zijn gevallen. Dit noemen we een verhoogd valrisico.

  Loopt u met een rollator dan bent u uiteraard ook van harte welkom.
  Lukt het u niet om naar de praktijk te komen en woont u in Harmelen of Vleuterweide/De Meern/Veldhuizen? Dan komt onze fysiotherapeut naar u. Woont u iets verder weg? Neem dan vooral  contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Vergoeding zorgverzekeraar

  De valpreventie en balanstraining wordt in veel gevallen rechtstreeks door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

  Aanmelden

  Bel naar tel. 0348-443141 of mail naar info@fysiobroekhuizen.nl . Ook als u meer informatie wenst kunt u gerust contact met ons opnemen.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?