Valpreventie en Balanstraining
Soms komt bij ouder worden ook de angst om te vallen. Dit zorgt ervoor dat u minder gaat bewegen en simpele dingen als wandelen of boodschappen doen niet meer durft. De Valpreventie en Balanstraining is dan precies wat u nodig heeft.
Ook is uit internationaal onderzoek gebleken dat de VR methode, toegepast in onze praktijk, effectief kan worden ingezet bij een verhoogd valrisico bij ouderen. De VR methode helpt om angst te verminderen en zo de stabiliteit en het vertrouwen in lichamelijk functioneren te verbeteren.
Neem direct contact op.
Wat houd het in?
De individuele training bestaat uit het geven van voorlichting, beweegoefeningen gericht op uw algehele fitheid, spierversterkende oefeningen en het vinden en behouden van balans. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het veilig opstaan en lopen. Hiervoor worden diverse spelvormen gebruikt en bootsen we valgevaarlijke situaties na om u te leren hier goed en veilig mee om te gaan. Dit kan zowel op de praktijk in Harmelen of Vleuterweide of bij u thuis.
Voor wie is Valpreventie en Balanstraining bedoeld?
De valpreventie en balanstraining is bedoeld voor ouderen die zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al eens eerder zijn gevallen. Dit noemen we een verhoogd valrisico.
Loopt u met een rollator dan bent u uiteraard ook van harte welkom.
Lukt het u niet om naar de praktijk te komen en woont u in Harmelen of Vleuterweide/De Meern/Veldhuizen? Dan komt onze fysiotherapeut naar u. Woont u iets verder weg? Neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
FAQ’s
Wat is valpreventie en voor wie is het bedoeld?
Valpreventie is gericht op het verminderen van het risico op vallen, vooral voor ouderen en mensen met evenwichtsproblemen. Door oefeningen en begeleiding wordt het evenwicht, de spierkracht en de coördinatie verbeterd, waardoor de kans op vallen afneemt.
Wat houdt balanstraining in?
Balanstraining bestaat uit specifieke oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van je evenwicht en coördinatie. Dit helpt je om stabieler te blijven in het dagelijks leven en vermindert de kans op vallen.
Hoe kan valpreventie mij helpen?
Valpreventie kan je helpen door je mobiliteit te verbeteren, het vertrouwen in je bewegingen te vergroten en het risico op blessures door vallen te verminderen. Hierdoor blijf je langer zelfstandig en actief.
Hoe lang duurt een valpreventieprogramma?
De duur van een valpreventieprogramma varieert per persoon, afhankelijk van de individuele behoeften en doelstellingen. Meestal duurt een programma enkele weken tot maanden, waarbij je regelmatig oefeningen uitvoert onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Wordt valpreventie vergoed door mijn zorgverzekering?
Valpreventie kan worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, afhankelijk van je polis. Het is verstandig om je polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoeding.
Vergoeding zorgverzekeraar
De valpreventie en balanstraining wordt in veel gevallen rechtstreeks door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Aanmelden
Bel naar tel. 0348-443141 of mail naar info@fysiobroekhuizen.nl . Ook als u meer informatie wenst kunt u gerust contact met ons opnemen.