Sportblessures bij kinderen

Net als volwassenen kunnen kinderen blessures oplopen tijdens het sporten. Sommige sportblessures komen vaker voor als kinderen in de groei zijn. Andere sportblessures zijn meer afhankelijk van het type sport waaraan het kind meedoet. Als (kinder)fysiotherapeut zijn wij in staat om groei gerelateerde blessures te onderscheiden van ‘normale’ sportblessures en de juiste behandeling te geven.

Neem direct contact op.  Normale sportblessures

  Bij de behandeling van normale sportblessures werkt onze (kinder)fysiotherapeut samen met onze (sport)fysiotherapeuten. Zij weten wat er in je lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd raakt. En begrijpen ook waarom sport zo belangrijk is. De behandeling van een (sport)fysiotherapeut gaat net een stukje verder. Zij zorgen ervoor dat jij weer veilig en blessurevrij aan je sport kan deelnemen. Bijvoorbeeld door met je te trainen op het voetbalveld voordat je terugkeert in een wedstrijd.

  sportblessures bij kinderen

  Groei gerelateerde blessures

  Groei is samen met de intensiteit van de training vaak één van de factoren waardoor een blessure ontstaat. Er zijn verschillende klachten die in de kinderleeftijd kunnen ontstaan die samenhangen met deze groei. De meest voorkomende blessures bij kinderen zijn pijnklachten aan de knieën en bij de hielen zoals het syndroom van:

  Osgood Schlatter
  Sinding Larson Johansson
  Morbus Sever

  Wanneer deze klachten niet op de juiste manier worden behandeld kan het kind hier vele jaren later nog hinder van ondervinden.

  sportblessures bij kinderen

  Wat kunnen wij doen?

  Onze fysiotherapeut kijkt eerst naar de oorzaak en bepaalt dan in overleg met jullie of er een behandeltraject wordt gestart. Deze behandeling bestaat uit actieve oefentherapie, begeleiding in herstel en/of adviezen wat jullie zelf thuis kunnen doen. Bij de sport gerelateerde klachten worden onze (sport)fysiotherapeuten betrokken. Zij begeleiden net zolang totdat jullie kind weer aan de sport kan deelnemen. Alle begeleiding is voor de jongere kinderen zoveel mogelijk spelenderwijs en afgestemd op de sport/klacht. Bij sommige blessures wordt gebruik gemaakt van medical taping.

  Locatie

  In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom.

  Vergoeding

  De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

  Registratie

  Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  Afspraak maken?

  Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie.

  De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

  Simone-Spek

  Simone Spek

  Rianne-Stollenga

  Desiree Fris

  brendan

  Wieke Zijlmans

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  Openingstijden

  Maandag     08:00 - 20:30
  Dinsdag       08:00 - 20.30
  Woensdag   08:00 - 20:30
  Donderdag  08:00 - 20.30
  Vrijdag          08:00 - 18:00

  × Kunnen wij u helpen?