De Reducept Methode

De Reducept Methode is een nieuwe CE geaccrediteerde, innovatieve digitale training voor het bestrijden van chronische pijn. De wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethode kan worden ingezet bij pijnklachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn, regelmatig terugkeren of wanneer er een risico bestaat op aanhoudende pijn. Met behulp van een Virtual Reality bril (VR) maakt u een virtuele ontdekkingsreis door uw lichaam waarin u leert hoe chronische pijn werkt en hoe u er zelf actief controle over krijgt. De Reducept Methode is goedgekeurd door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZa) en wordt als fysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar.

Neem direct contact op.  Pijneducatie en training

  De Reducept Methode start met pijneducatie door middel van een virtuele ontdekkingsreis door uw zenuwstelsel. Daarna gaat u aan de slag met de trainingen die bestaan uit een combinatie van cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en EMDR. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van pijneducatie, psychotherapie en digitale therapeutische interventies te combineren, leert u hoe chronische pijn werkt, hoe het uw lichaam beïnvloedt en hoe u controle krijgt over de pijn.

  De Reducept Methode betreft zeven sessies waarin de Virtual Reality bril wordt afgewisseld met coachingsessies met de fysiotherapeut en een werkboek waarin u thuis zelfstandig enkele oefeningen doorloopt.

  fysiotherapie

  Bewezen effectief

  De Reducept Methode is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methoden en de jarenlange ervaring van pijnexpert en GZ-psycholoog Louis Zantema en innovatie-expert Margryt Fennema. Het houdt zich volledig aan de richtlijnen van de WHO, IASP, NHG en Zorgstandaard Chronische Pijn, en maakt gebruik van evidence-based psychologische behandeltechnieken zoals CGT, ACT, EMDR, Mindfulness en Hypnotherapie. De Reducept Methode wordt regelmatig ingezet op pijnpoli’s en ziekenhuizen.

  Voor wie?

  De behandelmethode kan worden ingezet bij alle pijnklachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn, regelmatig terugkeren of wanneer er een risico bestaat op aanhoudende pijn. Dit is onafhankelijk van de oorzaak, het type pijn, de plek van de pijn en de verklaring van het pijnprobleem. Hierop zijn drie uitzonderingen: wanneer u visuele aandoeningen heeft, uw hoofd of nek niet kunt bewegen of last heeft van actieve wanen, hallucinaties en/ of psychoses. De Reducept Methode wordt bij voorkeur ingezet naast een reguliere fysiotherapie behandelingen.

  Kosten en vergoeding

  De Reducept Methode is goedgekeurd door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZa) en wordt door de zorgverzekeraar als fysiotherapie vergoed. Wanneer u een chronische indicatie heeft of aanvullend verzekerd bent dienen wij de behandelingen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract, het maakt dus niet uit waar u verzekerd bent. U heeft geen verwijzing nodig.

  Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding voor fysiotherapie door uw zorgverzekeraar? Dan hanteren wij ons particuliere tarief dat u kunt terug vinden op onze pagina tarieven. Bent u nog niet bij ons onder behandeling dan start u met een eerste afspraak om uw huidige klachten in beeld te brengen. Daarna starten we met de zeven Reducept sessies.

  Locatie

  Op dit moment kunnen de VR Sessies (4x) alleen worden toegepast op onze praktijklocatie in Harmelen. De intake, educatie en trainingssessies kunnen ook plaatsvinden op Vleuterweide.

  Registratie

  Als onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om de Reducept Methode toe te kunnen passen. Ook staan wij als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?