Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van spanning- en/of stressgerelateerde klachten en vermoeidheid. Ook bij onbegrepen klachten kan psychosomatische fysiotherapie heel goed worden ingezet. Dit noemen we Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK). Wordt u van het kastje naar de muur gestuurd en weet u niet meer hoe het nu verder moet? Wij helpen u graag! 

Neem direct contact op.



  Psychosomatische klachten

  Bij psychosomatische klachten bent u vaak uit balans. De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is dan vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten. Ook kunt u last hebben van duizeligheid en hoofdpijn of spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen en druk op de borst.
  Deze verschijnselen kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden zoals: hoog ervaren werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies van dierbaren of ernstige ziekteprocessen. Indien deze omstandigheden langere tijd aanhouden kunnen ze je evenwicht verstoren. Hierdoor neemt de weerstand zowel fysiek als mentaal af. Wat onverklaarbare lichamelijke en geestelijke klachten geeft.

  Psychosomatische klachten
  Psychosomatische fysio

  Behandeling

  Tijdens de eerste afspraak gaan we op zoek naar de relatie tussen de lichamelijke klachten en de psychische gesteldheid. Afhankelijk van de hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, bepalen we de doelen en stellen samen met jou een therapieplan op. Om de behandeling te laten slagen is een eigen inbreng en actieve inzet in het herstel- en veranderingsproces noodzakelijk. Het doel van de therapie kan zijn:

  Inzicht krijgen in het ontstaan en de gevolgen van de klacht
  Veranderen van de factoren die de klacht in stand houden
  Toepassen van ontspanning
  Verbeteren van ademhaling of adempatroon door lichaamsbewustwording
  Verhogen van uw belastbaarheid
  Aanvoelen en respecteren van lichamelijke en psychische grenzen
  Inzicht krijgen met betrekking tot ziektebeleving en dagelijks functioneren
  Op een andere manier leren omgaan met de klachten
  Vertrouwen krijgen in het lijfelijk functioneren waardoor uw zelfvertrouwen en zelfbeeld positief beïnvloed worden

  Vergoedt door de zorgverzekeraar

  Fysiotherapie voor psychosomatische klachten wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bent u onvoldoende of niet aanvullend verzekerd dan vind u hier onze tarieven.  Een verwijzing is niet nodig.

  Afspraak maken

  Wilt u graag meer informatie over psychosomatische fysiotherapie of wilt u een afspraak maken? Dan dan gerust contact met ons op.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?