Medical taping

Bij een behandeling met medical taping plakken wij elastisch tape op het aangedane lichaamsdeel. Dit stabiliseert de gewrichten en stimuleert de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De tape tilt de opperhuid op waardoor het volume van de tweede huidlaag met de kleine bloedvaatjes toeneemt. Hierdoor verbetert de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. De tape biedt steun maar belemmert de bewegingsvrijheid niet.

Neem direct contact op.  Toepassing

  Bij de meeste toepassingen maken wij gebruik van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de huid. We rekken de huid van het te behandelen gebied op door de spieren en gewrichten in gerekte positie te brengen waarna de tape zonder rek op de huid kan worden gelegd. Als het lichaamsdeel terug gaat naar de uitgangshouding zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid iets wordt opgetild. Dit zorgt voor een betere circulatie, een demping van de pijn en een drukvermindering bij een weefseltrauma. Door gebruik te maken van medical taping ondersteun je het fysiologisch bewegen waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

  manuele therapie

  De tape

  De tape die wij gebruiken is kwaliteitstape en tot 140% uitrekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort ‘tweede huid’ te vormen. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig. U kunt er dus gewoon mee douchen. Wel is het belangrijk dat u van tevoren geen oliehoudende producten op de huid gebruikt zodat de tape zich goed kan hechten.

  Certificaat

  Wij hebben een erkend certificaat voor medical taping.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?