Medical taping bij hooikoorts

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts. Hooikoorts begint al vroeg in de lente en wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. 84% ervaart minder klachten door de medical taping bij hooikoorts. Hoe eerder u start met de behandeling des te beter het resultaat is. Maar wat is hooikoorts nou precies en hoe kan medical taping bijdragen aan klachtenvermindering?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor pollen. De allergie wordt veroorzaakt doordat stuifmeel (pollen) van bloeiende grassen, planten en bomen in de lucht komen en deze worden ingeademd. Normaal vormt het menselijk lichaam automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het lichaam keert zich min of meer tegen de pollen. Hierdoor worden bepaalde stofjes in het lichaam (vooral histamine) vrijgemaakt.

De klachten die u kunt ervaren variëren van lichte vage klachten naar heftige klachten waarbij u zelfs belemmerd wordt in uw doen en laten.

Medical taping hooikoorts

Klachten bij hooikoorts?

De klachten die iemand ervaart bij hooikoorts kunnen per persoon verschillen. Toch zijn er een aantal klachten die bij hooikoorts, ook wel pollenallergie genoemd, veel voorkomen. Klachten die u onder andere kunt ervaren zijn:

Last van een loopneus of verstopte neus
Jeukend gehemelte
Branderige, jeukende of waterige ogen
Last van niesbuien of veel hoesten
Benauwdheid (niet alleen bij inspanning)
Een koortsig gevoel

Daarnaast kunt u ook symptomen ervaren die niet direct met hooikoorts in verband gebracht worden, maar er wel degelijk mee te maken kunnen hebben. Denk hierbij aan: hoofdpijn, vermoeidheid en slecht kunnen slapen. Vaak wordt er medicatie voorgeschreven die niet of niet voldoende werkt. Maar dit kan ook anders!

Medical taping hooikoorts

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische hooikoortstape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

Wij zijn ons ervan bewust dat u waarschijnlijk denkt dat dit allemaal onzin is en vast niet werkt. Ook wij waren eerst wat sceptisch. Wij ervaren echter al ruim zes jaar dat er heel veel mensen baat hebben bij deze veilige methode. Bij meer dan 80 procent is het gebruik van medicatie overbodig of kan dit drastisch worden verminderd. Lijkt ons in ieder geval de moeite waard!

Medical taping hooikoorts

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept op de juiste manier toe te passen. Deze pijnvrije en veilige methode is effectief en bevat geen medicinale toevoegingen. Om de tape aan te laten brengen kunt u een afspraak maken in onze praktijk. Benieuwd of dit vergoed wordt door uw verzekering? Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Ook kunt u de behandeling contant betalen of een doe-het-zelf hooikoortspakket bestellen voor €25. Dit pakket bevat op maat geknipte kwaliteitstape voor drie keer tapen en een uitleg met link naar een instructievideo. Bestellen kan via de webshop.

Afspraak maken

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wilt u direct een afspraak maken? Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur op (0348)443141 of via WhatsApp (06)17475309. Ook kunt u mailen naar info@fysiobroekhuizen.nl of via de website een afspraak inplannen.

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

× Kunnen wij u helpen?