Medical taping bij Hooikoorts

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts. Hooikoorts begint al vroeg in de lente en wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. 84% ervaart minder klachten door de medical taping bij hooikoorts. Hoe eerder u start met de behandeling des te beter het resultaat is.

Neem direct contact op.

Wat is hooikoorts?

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt. Deze klachten variëren van lichte vage klachten naar heftige klachten waarbij u zelfs belemmert wordt in uw doen en laten. Vaak wordt er dan medicatie voorgeschreven die niet of niet voldoende werkt.

medical taping

Wat zijn uw klachten?

U heeft last van een loopneus / verstopte neus
Uw ogen en/of gehemelte jeuken
Niesbuien
Veel hoesten
Benauwdheid, niet alleen bij inspanning
Een koortsig gevoel

De tape

De tape die wij gebruiken is kwaliteitstape en tot 140% uitrekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort ‘tweede huid’ te vormen. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig. U kunt er dus gewoon mee douchen. Wel is het belangrijk dat u van tevoren geen oliehoudende producten op de huid gebruikt zodat de tape zich goed kan hechten.

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische hooikoortstape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen. Wij zijn ons ervan bewust dat u waarschijnlijk denkt dat dit allemaal onzin is en vast niet werkt. Ook wij waren eerst wat sceptisch. Wij ervaren echter al ruim zes jaar dat er heel veel mensen baat hebben bij deze veilige methode. Bij meer dan 80 procent is het gebruik van medicatie overbodig of kan dit drastisch worden verminderd. Lijkt ons de moeite van het proberen in ieder geval waard!

medical taping hero

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept op de juiste manier toe te passen. Deze pijnvrije en veilige methode is effectief en bevat geen medicinale toevoegingen. Om de tape aan te laten brengen kunt u een afspraak maken in onze praktijk. Bent u aanvullend verzekerd dan wordt de behandeling gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Voor kinderen wordt de hooikoortstape altijd vergoed.

Tarieven

Wanneer u niet verzekerd bent vindt u hier onze tarieven. Wij adviseren minimaal drie keer te tapen, met maximaal een week tussen de behandelingen in. Het effect van de tape blijft daarna het hele seizoen merkbaar. Klik hier voor de tarieven.

Doe-het-zelf hooikoortspakket bestellen voor €25

Heeft u geen aanvullende verzekering dan kunt u ook een hooikoortstapepakket voor thuis bestellen voor de prijs van 25 euro. Dit pakket bevat op maat geknipte kwaliteitstape voor drie keer tapen en een uitleg met link naar een instructievideo. Bestellen kan via de webshop.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Martijn-Smorenburg

Brendan Hoogenberg

Simone-Spek

Simone Spek

Ginger-Tiernagan

Ginger Tiernagan

Martijn-Smorenburg

Danique Schaap

Martijn-Smorenburg

Wieke Zijlmans

Martijn-Smorenburg

Anne Dijkstra – Tournoy

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

× Kunnen wij u helpen?