Manuele therapie

Met manuele therapie (ook wel het kraken genoemd) kunnen wij de gewrichten beter laten functioneren en de houding en bewegingen direct verbeteren. Deze specifieke therapie kan worden ingezet bij het herstellen of verminderen van functiestoornissen en pijn of bij het verbeteren van vaardigheden in het dagelijks functioneren, werk en sport. Wanneer reguliere fysiotherapie onvoldoende werkt is het altijd verstandig om er een manueel therapeut naar te laten kijken.

Neem direct contact op.

Behandeling

De manuele therapie kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast. Eén van de technieken die veel wordt gebruikt is een manipulatie. Hierbij vindt een korte snelle beweging plaats waarvoor weinig tot geen kracht nodig is. Je kunt hierbij een “klik” horen maar dit is niet noodzakelijk om de manipulatie te laten slagen. De meeste mensen ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel maar vinden dit over het algemeen niet pijnlijk. Bang hoef je er ook niet voor te zijn. De manueel therapeut weet wat hij doet en het is ongevaarlijk.

Manuele fysiotherapie
manuele therapy fysio

Direct effect

De effecten van de manipulatie zijn vaak meteen merkbaar: je voelt een directe verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Soms zitten de gewrichten zo vast dat het nodig is om de behandeling nog een keer te herhalen. Daarom adviseren we ook er niet te lang mee rond te lopen. Merk je dat het vast zit kom dan gerust langs.

Opleiding

Om als manueel therapeut werkzaam te mogen zijn volgden wij na de opleiding fysiotherapie een post-HBO opleiding voor manuele therapie. Hiermee hebben wij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding zijn wij uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten te beoordelen. En kan voor elk lichaam een oplossing op maat worden opgesteld.

Registratie

Wij staan als erkend manueel therapeut geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Bas-Broekhuizen

Bas Broekhuizen

Martijn-Smorenburg

Martijn Smorenburg

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

× Kunnen wij u helpen?