Hooikoorts

  • Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts
  • Hooikoorts begint in de lente en wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.
  • 84% ervaart minder klachten door de hooikoortstape binnen het Medical Taping Concept.

Wat is hooikoorts?

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig.Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt.

Wat zijn de klachten?

  • loopneus / verstopte neus
  • jeukende ogen en/of gehemelte
  • niesbuien
  • hoesten
  • benauwdheid
  • koortsig gevoel

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?
Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische hooikoortstape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen. 

De tape
De tape die wij gebruiken is tot 140% uitrekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort 'tweede huid' te vormen. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig. U kunt er dus gewoon mee douchen.

Wat kunnen wij voor betekenen?
De therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept op de juiste manier toe te passen. Deze pijnvrije en veilige methode is effectief en bevat geen medicinale toevoegingen. Om de tape aan te laten brengen kunt u een afspraak maken in onze praktijk bij Charlotte Bloem of Ginger Tiernagan. De kosten van de behandeling bedragen 20 euro incl de tape. Bent u aanvullend verzekerd en wilt u liever dat wij dit rechtstreeks indienen bij de verzekering dan kunt u dat bij ons aangeven. 

!!! Corona update:  bestel het hooikoortspakket 
Hooikoortsklachten hebben veel gelijkenissen met coronaverschijnselen. Om deze reden kunnen wij tijdelijk geen hooikoortstape aanbrengen in onze praktijk. Als alternatief kunt u een hooikoortstapepakket aanschaffen voor de prijs van 19,95 euro. Dit pakket bevat op maat geknipte kwaliteitstape voor drie keer tapen en een uitleg met link naar een instructievideo. Bestellen kan door uw naam en adresgegevens te appen naar 06-17475309 of te mailen naar info@fysiobroekhuizen.nl . Na betaling via het betaalverzoek ontvangt u binnen twee werkdagen per post het pakket.