Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde therapie voor kinderen tot 18 jaar. Te vaak worden kinderen als kleine volwassenen behandeld in de fysiotherapie. Dit is echter een verkeerde gedachte. Bij fysiotherapie voor kinderen spelen veel meer zaken mee dan bij volwassenen, zoals bijvoorbeeld de groei. Het is daarom van belang dat een kind fysiotherapie krijgt van een (kinder)fysiotherapeut die weet wat hij doet.

Neem direct contact op.  Voor baby tot puber

  Op ieder moment in de ontwikkelingsfase van uw kind kan het zinvol zijn de fysiotherapeut in te schakelen. Bij jonge baby’s kan dit bijvoorbeeld wanneer zij een voorkeurshouding ontwikkelen en er gevaar dreigt van een scheef hoofdje of wanneer het kruipen maar niet wilt lukken. Bij peuters en kleuters is zowel het ontwikkelen van de grove als de fijne motoriek belangrijk.  Gaan ze naar school dan willen ze goed mee kunnen komen met de gym en niet steeds over hun eigen voeten struikelen of een handschrift dat wel te lezen is. En schieten ze ineens de lucht in vanwege de groei dan ontstaan er vaak vervelende blessures die ervoor zorgen dat ze een tijd niet kunnen sporten. Kortom, de hulp van de fysiotherapeut kan op verschillende momenten worden ingezet, of het kind nu een baby of een puber. Een verwijzing van een arts is niet nodig.

  Vergoeding

  Behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

  Snel terecht!

  Kinderen uit Harmelen en de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen, De Meern, Leidsche Rijn, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens kunnen snel bij ons terecht. 

  De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

  Rianne-Stollenga

  Simone Spek

  Rianne-Stollenga

  Desiree Fris

  Rianne-Stollenga

  Wieke Zijlmans

  Samenwerking geregistreerd Kinderfysiotherapeut

  Ons team werkt intensief samen met geregistreerd kinderfysiotherapeute Marjan van Geel (BIG 19911870804) . Marjan is eigenaar van Bloss Kinderfysiotherapie en heeft al meer dan 12 jaar ervaring in het vak. Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking), voorkeurshouding bij baby’s, motorische ontwikkelingsachterstand en schrijfproblemen. Marjan is elke vrijdagmiddag aanwezig op onze locatie in Harmelen en behandelt indien nodig ook aan huis.  

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  Openingstijden

  Maandag     08:00 - 20:30
  Dinsdag       08:00 - 20.30
  Woensdag   08:00 - 20:30
  Donderdag  08:00 - 20.30
  Vrijdag          08:00 - 18:00

  × Kunnen wij u helpen?