Kinderfysiotherapie

Is uw kind wel eens onhandig in zijn of haar bewegingen? Kan hij of zij minder goed meekomen
met het buitenspelen, de gym op school of bij de sportclub? Heeft uw kind moeite met de vroege motorische mijlpalen zoals kruipen, omrollen en lopen of een voorkeurshouding? Laat ons uw kind dan helpen met zijn motoriek!

Wij hebben in onze praktijk een mooie grote en kindvriendelijke ruimte tot onze beschikking om uw kind te helpen bij zijn of haar bewegingsontwikkeling en vaardigheden. Het is ook mogelijk om voor de zuigelingen aan huis te komen.


Voor kinderen vanaf 0 jaar tot 18 jaar


Standaard vergoed vanuit de basisverzekering,
géén eigen risico!


U kunt bij ook bij ons terecht voor:

  • problemen met inspanning (conditie, kracht en balans). Bijvoorbeeld bij astma, cystic fybrosis en obesitas etc.
  • vroege motorische ontwikkelingsachterstand (voorkeurshouding, overstrekken of schedelvorming)
  • latere motorische ontwikkeling (onhandigheid, struikelen en vallen)
  • houding- en spanningsproblemen
  • sportblessures of orthopedische afwijkingen
  • revalidatie na trauma en/of fracturen (botbreuken)
  • afwijkende spierspanning/gewrichtsmobiliteit (hypotonie/hypertonie of hypermobiliteit/hypomobiliteit)

Meer informatie over fysiotherapie
Als fysiotherapeut kunnen wij kinderen vanaf 0 jaar tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden helpen. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De fysiotherapeut werkt samen met de kinderen (en eventueel met ouders en leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden (bewegingsvaardigheden) verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en hun verwachtingen, en met kindvriendelijke materialen.

Tijdens de behandeling informeert de fysiotherapeut de ouders zodat deze hun kind kunnen steunen in de ontwikkeling van nieuwe lichamelijke vaardigheden.

Soms krijgen ouders advies over bijvoorbeeld een goede lichaamshouding voor het kind of over spelen. Hierbij houdt de fysiotherapeut rekening met de lichamelijke beperkingen van het kind. Om lichamelijke vaardigheden aan te leren, moeten kinderen veel en vaak oefenen. Sommige kinderen hebben hierbij extra hulp nodig, zowel thuis als op school. Daarbij spelen de ouders ook een rol.

Fysiotherapie voor kinderen wordt standaard vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico.

Informatie of afspraak
Om een afspraak te maken gaat u naar ons online afsprakensysteem. Wilt u meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141