Kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen

In de schoolgaande leeftijd zijn kinderen al veel bewuster met hun lichaam bezig. Dat betekent dat het ze ook gaat opvallen dat ze anders bewegen dan hun klasgenoten. Dit heeft effect op hoe een kind in zijn of haar vel zit.

Neem direct contact op.  Ontwikkeling schoolgaande kinderen

  Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat tijdens het sporten een blessure is ontstaan. Niet meer (goed) mee kunnen doen is dan vaak een gevolg. Indien dit lang duurt kan het zijn dat het sporten zelfs helemaal wordt gestaakt. Hierdoor ontstaat er een vermindering in bewegen, maar ook een vermindering van de sociale kring. Dat is natuurlijk erg jammer en onnodig. Kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen kan hier goed bij worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van de motorische vaardigheden. Maar ook het opheffen of verminderen van de blessure of begeleiden bij herstel na operatie of botbreuk.

  kinderfysio school

  Indicaties kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen zijn

  Grove motoriek (problemen met rennen, springen, huppelen, hinkelen, balspellen, balans etc.)
  Fijne motoriek (moeite met kleuren, knippen etc.)
  Problemen in het schrift (moeilijk leesbaar handschrift, kramp bij het schrijven, niet mee kunnen komen)
  Lateralisatie problemen (geen dominante voorkeurshand)
  Onhandig of houterig bewegen
  Angst in bewegen
  Veel op de tenen lopen
  Hypermobiliteit, hypermobiel zijn
  Orthopedische aandoeningen o.a. knie, enkel, pols, schouder, rugklachten
  Vermoeidheid of verminderde conditie
  Last hebben van een sportblessure (langdurig of acuut)
  Herstel na een botbreuk of operatie
  Pijn hebben tijdens bewegen
  Een afwijkend looppatroon of afwijkende voetenstand
  Problemen in de houding
  Hyperventilatie of benauwdheidsklachten
  Nekpijn of hoofdpijnklachten
  Neurologische aandoeningen
  Syndromen

  kinderfysiotherapie school

  Wat kunnen wij doen?

  Onze fysiotherapeut kijkt eerst naar de oorzaak en bepaalt dan in overleg met jullie of er een behandeltraject wordt gestart. Deze behandeling bestaat uit actieve oefentherapie, begeleiding in herstel en/of adviezen wat jullie zelf thuis kunnen doen. Bij de sport gerelateerde klachten begeleidt zij net zolang totdat er weer aan de sport kan worden deelgenomen. Dit is zoveel mogelijk spelenderwijs en afgestemd op de sport/klacht. Bij sommige blessures wordt gebruik gemaakt van medical taping.

  Locatie

  In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom.

  Vergoeding

  De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

  Registratie

  Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  Afspraak maken?

  Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie.

  Liever een afspraak thuis of eerst meer informatie?

  Liever meer informatie of een afspraak bij jullie thuis maken? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

  De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

  Rianne-Stollenga

  Desiree Fris

  Rianne-Stollenga

  Simone Spek

  Rianne-Stollenga

  Wieke Zijlmans

  Samenwerking geregistreerd Kinderfysiotherapeut

  Ons team werkt intensief samen met geregistreerd kinderfysiotherapeute Marjan van Geel (BIG 19911870804) . Marjan is eigenaar van Bloss Kinderfysiotherapie en heeft al meer dan 12 jaar ervaring in het vak. Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking), voorkeurshouding bij baby’s, motorische ontwikkelingsachterstand en schrijfproblemen. Marjan is elke vrijdagmiddag aanwezig op onze locatie in Harmelen en behandelt indien nodig ook aan huis.  

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  Openingstijden

  Maandag     08:00 - 20:30
  Dinsdag       08:00 - 20.30
  Woensdag   08:00 - 20:30
  Donderdag  08:00 - 20.30
  Vrijdag          08:00 - 18:00

  × Kunnen wij u helpen?