Kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen

In de schoolgaande leeftijd zijn kinderen al veel bewuster met hun lichaam bezig. Dat betekent dat het ze ook gaat opvallen dat ze anders bewegen dan hun klasgenoten. Dit heeft effect op hoe een kind in zijn of haar vel zit.

Neem direct contact op.

Ontwikkeling schoolgaande kinderen

Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat tijdens het sporten een blessure is ontstaan. Niet meer (goed) mee kunnen doen is dan vaak een gevolg. Indien dit lang duurt kan het zijn dat het sporten zelfs helemaal wordt gestaakt. Hierdoor ontstaat er een vermindering in bewegen, maar ook een vermindering van de sociale kring. Dat is natuurlijk erg jammer en onnodig. Kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen kan hier goed bij worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van de motorische vaardigheden. Maar ook het opheffen of verminderen van de blessure of begeleiden bij herstel na operatie of botbreuk.

kinderfysio school

Indicaties kinderfysiotherapie voor schoolgaande kinderen zijn

Grove motoriek (problemen met rennen, springen, huppelen, hinkelen, balspellen, balans etc.)
Fijne motoriek (moeite met kleuren, knippen etc.)
Problemen in het schrift (moeilijk leesbaar handschrift, kramp bij het schrijven, niet mee kunnen komen)
Lateralisatie problemen (geen dominante voorkeurshand)
Onhandig of houterig bewegen
Angst in bewegen
Veel op de tenen lopen
Hypermobiliteit, hypermobiel zijn
Orthopedische aandoeningen o.a. knie, enkel, pols, schouder, rugklachten
Vermoeidheid of verminderde conditie
Last hebben van een sportblessure (langdurig of acuut)
Herstel na een botbreuk of operatie
Pijn hebben tijdens bewegen
Een afwijkend looppatroon of afwijkende voetenstand
Problemen in de houding
Hyperventilatie of benauwdheidsklachten
Nekpijn of hoofdpijnklachten
Neurologische aandoeningen
Syndromen

kinderfysiotherapie school

Wat kunnen wij doen?

Onze fysiotherapeut kijkt eerst naar de oorzaak en bepaalt dan in overleg met jullie of er een behandeltraject wordt gestart. Deze behandeling bestaat uit actieve oefentherapie, begeleiding in herstel en/of adviezen wat jullie zelf thuis kunnen doen. Bij de sport gerelateerde klachten begeleidt zij net zolang totdat er weer aan de sport kan worden deelgenomen. Dit is zoveel mogelijk spelenderwijs en afgestemd op de sport/klacht. Bij sommige blessures wordt gebruik gemaakt van medical taping.

Locatie

In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom.

Vergoeding

De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

Registratie

Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

Afspraak maken?

Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie.

Liever een afspraak thuis of eerst meer informatie?

Liever meer informatie of een afspraak bij jullie thuis maken? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Rianne-Stollenga

Desiree Fris

Rianne-Stollenga

Simone Spek

Rianne-Stollenga

Wieke Zijlmans

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

× Kunnen wij u helpen?