Kinderfysiotherapie voor peuters en kleuters

Is jullie kind peuter of kleuter? Dan is zijn of haar wereld een heel stuk groter. Hij of zij loopt, klimt en is volop aan het ontdekken en nieuwe vaardigheden aan het leren. Ook is jullie kind door uit te proberen en te experimenteren nog steeds aan het groeien in de motorische ontwikkeling. Daar hoort vallen en opstaan bij.

Neem direct contact op.  Ontwikkeling van peuters en kleuters

  In de meeste gevallen verloopt de ontwikkeling goed. Elk kind maakt deze echter anders door. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld meer moeite met bewegen dan andere kinderen. Vallen of struikelen veel of hebben een afwijkend looppatroon. In alle gevallen is kinderfysiotherapie een goed idee en is het zinvol om hier niet te lang mee te wachten.

  fysiotherapie voor kinderen

  Indicaties kinderfysiotherapie

  Indicaties waarop kinderfysiotherapie kan worden ingezet bij kleuters zijn onder andere:

  Problemen in de grove motoriek (rennen, springen, spelletjes met de bal of balansspelletjes zoals hinkelen) of onhandig en houterig bewegen
  Moeite hebben met de fijne motoriek (kleuren, knippen, knutselen)
  Hypotonie of hypertonie
  Hypermobiel zijn / hypermobiliteit
  Tenenlopen
  Een afwijkend looppatroon hebben
  Herstel na een botbreuk (fractuur) of operatie
  Orthopedische aandoeningen
  Neurologische aandoeningen
  Syndromen

  kinderfysiotherapie school

  De behandeling

  De behandeling richt zich op de motorische ontwikkeling van jullie kind. Deze oefeningen worden spelenderwijs aangeboden. Ook wordt er aandacht besteedt aan wat je zelf thuis kunt doen. Deze adviezen zijn vaak in spelvorm of verweven in dagelijkse activiteiten.

  Wat kunnen wij doen?

  Onze fysiotherapeut onderzoekt waar de ontwikkeling nog niet optimaal is en of hier een oorzaak voor is. Door middel van actieve oefentherapie doet zij oefeningen met jullie kind waardoor de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Dit gebeurt vaak spelenderwijs. Naast de actieve oefentherapie die onze fysiotherapeut opstart wordt er ook aandacht besteedt aan wat jullie zelf thuis kunnen doen. Deze adviezen zijn vaak in spelvorm of verweven in dagelijkse activiteiten.

  Locatie

  In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom.

  Vergoeding

  De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

  Registratie

  Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  Afspraak maken of eerst meer informatie?

  Een afspraak maken of liever eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

  De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

  Rianne-Stollenga

  Wieke Zijlmans

  Rianne-Stollenga

  Simone Spek

  Rianne-Stollenga

  Desiree Fris

  Samenwerking geregistreerd Kinderfysiotherapeut

  Ons team werkt intensief samen met geregistreerd kinderfysiotherapeute Marjan van Geel (BIG 19911870804) . Marjan is eigenaar van Bloss Kinderfysiotherapie en heeft al meer dan 12 jaar ervaring in het vak. Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking), voorkeurshouding bij baby’s, motorische ontwikkelingsachterstand en schrijfproblemen. Marjan is elke vrijdagmiddag aanwezig op onze locatie in Harmelen en behandelt ook aan huis. 

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  Openingstijden

  Maandag     08:00 - 20:30
  Dinsdag       08:00 - 20.30
  Woensdag   08:00 - 20:30
  Donderdag  08:00 - 20.30
  Vrijdag          08:00 - 18:00

  × Kunnen wij u helpen?