Kinderfysiotherapie voor kleuters

Is jullie kind kleuter? Dan is zijn of haar wereld een heel stuk groter. Hij of zij loopt, klimt en is volop aan het ontdekken en nieuwe vaardigheden aan het leren. Ook is jullie kind door uit te proberen en te experimenteren nog steeds aan het groeien in de motorische ontwikkeling. Daar hoort vallen en opstaan bij.

Neem direct contact op.

Ontwikkeling van kleuters

In de meeste gevallen verloopt de ontwikkeling goed. Elk kind maakt deze echter anders door. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld meer moeite met bewegen dan andere kinderen. Vallen of struikelen veel of hebben een afwijkend looppatroon. In alle gevallen is kinderfysiotherapie een goed idee en is het zinvol om hier niet te lang mee te wachten.

fysiotherapie voor kinderen

Indicaties kinderfysiotherapie

Indicaties waarop kinderfysiotherapie kan worden ingezet bij kleuters zijn onder andere:

Problemen in de grove motoriek (rennen, springen, spelletjes met de bal of balansspelletjes zoals hinkelen) of onhandig en houterig bewegen
Moeite hebben met de fijne motoriek (kleuren, knippen, knutselen)
Hypotonie of hypertonie
Hypermobiel zijn / hypermobiliteit
Tenenlopen
Een afwijkend looppatroon hebben
Herstel na een botbreuk (fractuur) of operatie
Orthopedische aandoeningen
Neurologische aandoeningen
Syndromen

kinderfysiotherapie school

De behandeling

De behandeling richt zich op de motorische ontwikkeling van jullie kind. Deze oefeningen worden spelenderwijs aangeboden. Ook wordt er aandacht besteedt aan wat je zelf thuis kunt doen. Deze adviezen zijn vaak in spelvorm of verweven in dagelijkse activiteiten.

Wat kunnen wij doen?

Onze fysiotherapeut onderzoekt waar de ontwikkeling nog niet optimaal is en of hier een oorzaak voor is. Door middel van actieve oefentherapie doet zij oefeningen met jullie kind waardoor de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Dit gebeurt vaak spelenderwijs. Naast de actieve oefentherapie die onze fysiotherapeut opstart wordt er ook aandacht besteedt aan wat jullie zelf thuis kunnen doen. Deze adviezen zijn vaak in spelvorm of verweven in dagelijkse activiteiten.

Locatie

In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom. Op woensdag werkt Rianne ook op onze locatie in Vleuterweide.

Vergoeding

De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

Registratie

Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

Afspraak maken?

Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie.

Liever een afspraak thuis of eerst meer informatie?

Liever meer informatie of een afspraak bij jullie thuis maken? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Rianne-Stollenga

Wieke Zijlmans

Rianne-Stollenga

Simone Spek

Rianne-Stollenga

Desiree Fris

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

× Kunnen wij u helpen?