Kinderfysiotherapie

Vanaf de leeftijd van 6 jaar zijn kinderen al veel bewuster met hun lichaam bezig. Dat betekent dat het ze ook gaat opvallen dat ze anders bewegen dan hun klasgenoten, doordat ze bijvoorbeeld minder goed kunnen rennen of veel vaker vallen. Of ze lopen een blessure op tijdens het sporten. Maak dan gerust een afspraak bij onze fysiotherapeut.

Neem direct contact op.  Indicaties voor kinderfysiotherapie zijn

  Grove motoriek (problemen met rennen, springen, huppelen, hinkelen, balspellen, balans etc.)
  Fijne motoriek (moeite met kleuren, knippen etc.)
  Problemen in het schrift (moeilijk leesbaar handschrift, kramp bij het schrijven, niet mee kunnen komen)
  Lateralisatie problemen (geen dominante voorkeurshand)
  Onhandig of houterig bewegen
  Angst in bewegen
  Veel op de tenen lopen
  Hypermobiliteit, hypermobiel zijn
  Orthopedische aandoeningen o.a. knie, enkel, pols, schouder, rugklachten
  Vermoeidheid of verminderde conditie
  Last hebben van een sportblessure (langdurig of acuut)
  Herstel na een botbreuk of operatie
  Pijn hebben tijdens bewegen
  Een afwijkend looppatroon of afwijkende voetenstand
  Problemen in de houding
  Hyperventilatie of benauwdheidsklachten
  Nekpijn of hoofdpijnklachten
  Neurologische aandoeningen
  Syndromen

  kinderfysiotherapie school

  Voor kinderen vanaf 6 jaar

  In onze praktijk behandelen wij kinderen vanaf 6 jaar.
  De fysiotherapeut kijkt eerst naar de oorzaak van de klacht en bespreekt dan eerst met de ouder(s) welk behandelplan het beste past. Pas met uw toestemming start de fysiotherapeut de daadwerkelijke behandeling.

  Deze behandeling kan o.a. bestaan uit actieve oefentherapie, detoniseren, tapen en begeleiding in herstel en/of adviezen wat jullie zelf thuis kunnen doen. Het hele behandeltraject is zoveel mogelijk spelenderwijs en afgestemd op de sport/klacht zodat uw kind er ook plezier in heeft.

  Bij de sport gerelateerde klachten begeleiden wij net zolang totdat er weer pijnvrij aan de sport kan worden deelgenomen. Ook kunnen wij helpen bij het verbeteren van het handschrift van uw kind.

  Voor kinderen jonger dan 6 jaar hebben wij een samenwerking met Marjan van Bloss Kinderfysiotherapie. Zij komt zowel in de Harmelen als Vleuterweide voor behandeling bij u aan huis.

   

  Het Belang van Kinderfysiotherapie

  Kinderfysiotherapie speelt een cruciale rol in de algehele ontwikkeling van uw kind. Naast het adresseren van specifieke fysieke klachten, richt kinderfysiotherapie zich op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling. Door vroegtijdig in te grijpen, kunnen we vaak voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grotere, chronische aandoeningen op latere leeftijd.

  Waarom Kiezen voor Kinderfysiotherapie?

  • Individuele Benadering: Elk kind is uniek, en daarom passen wij onze behandelingen aan op de specifieke behoeften en ontwikkelingsfase van uw kind.
  • Preventieve Zorg: Door vroegtijdig problemen aan te pakken, helpen we uw kind niet alleen nu, maar leggen we ook een stevige basis voor een gezonde toekomst.
  • Samenwerking met Ouders: We betrekken ouders actief bij het behandelproces, zodat zij thuis kunnen bijdragen aan het herstel en de ontwikkeling van hun kind.
  • Spelenderwijs Leren: Onze therapieën zijn zo opgezet dat kinderen plezier beleven tijdens de behandeling, wat bijdraagt aan een positiever resultaat.

  Begeleiding bij Sport en Dagelijks Leven

  Sport is een belangrijk onderdeel van het leven van veel kinderen. Het helpt bij de fysieke ontwikkeling, bevordert sociale vaardigheden en draagt bij aan het algemene welzijn. Onze fysiotherapeuten bieden niet alleen behandeling bij sportblessures, maar werken ook preventief om blessures te voorkomen. Bovendien geven wij advies en begeleiding bij het verbeteren van sportprestaties, zodat uw kind met vertrouwen en plezier kan blijven sporten.

  Vergoeding

  De behandelingen kinderfysiotherapie (tot 18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar per aandoening/klacht.  Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico. U kunt dus met een gerust hart langskomen bij de fysiotherapeut zonder dat daar direct kosten voor u aan vastzitten.

  Registratie

  Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  Afspraak maken?

  Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie.

  Liever een afspraak thuis of eerst meer informatie?

  Liever meer informatie of een afspraak bij jullie thuis maken? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?