Kinderfysiotherapie van
0 tot 2 jaar

Een baby leert door te bewegen. Door te bewegen worden de motorische vaardigheden steeds een beetje beter. Hiermee wordt de wereld van een baby steeds een stukje groter. Maar wat doe je als dit proces langzamer gaat dan verwacht? Of helemaal niet zo vanzelfsprekend is? Juist dan is extra hulp van de kinderfysiotherapeut van harte welkom.

Neem direct contact op.

Niet te lang wachten

Bij baby’s en jonge kinderen is het aan te raden niet te lang te wachten met een behandeling kinderfysiotherapie. Hoe eerder jullie kind een behandeling krijgt hoe minder de impact is op de motorische ontwikkeling van jullie kind.

motorische ontwikkeling

Indicaties voor kinderfysiotherapie 0-2 jaar zijn

Een voorkeurshouding hebben
Een afgeplat en/of scheef hoofdje (brachycephalie en plagiocephalie)
Onrust, overstrekken of een huilbaby
Prematuriteit (prematuur, te vroeg geboren)
Dysmaturiteit (een te laag geboortegewicht hebben)
Erbse parese (gevolg van bevalling)
Eenzijdig bewegen
Hypo- of hypertonie (problemen in de spierspanning)
Billenschuiven
Orthopedische afwijkingen
Neurologische aandoeningen
Syndromen
Problemen in de motorische ontwikkeling (fijne motoriek en/of grove motoriek)

Fysiobroekhuizen-0-tot-2-jaar

Motorische ontwikkeling

De behandeling richt zich op het stimuleren van de motorische ontwikkeling. Hierbij geven we advies hoe je met jullie kind kan spelen om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Ook wordt er aandacht gegeven aan de hantering en positionering van jullie kind. Wanneer er hulpmiddelen, voorzieningen of aanpassingen nodig zijn helpen we daar natuurlijk bij.

Locatie

In onze praktijk in Harmelen hebben wij een ruime hygiënische en kindvriendelijke ruimte met alle benodigde materialen. Hier zijn kinderen uit de directe omgeving zoals Vleuten, Vleuterweide, Leidsche Rijn, De Meern, Veldhuizen, Woerden, Linschoten, Kamerik en Haarzuilens natuurlijk ook van harte welkom.

Vergoeding

De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden vergoed uit de basisverzekering. Ieder kind heeft recht op 18 behandelingen per kalenderjaar. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico.

Afspraak maken?

Direct online een afspraak maken kan in het patientenportaal. Kies bij het maken van een afspraak voor kinderfysiotherapie van onze kinderfysiotherapeut Rianne Stollenga.

Liever een afspraak thuis?

Liever meer informatie of een afspraak bij jullie thuis maken? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande belknop.

Registratie

Rianne staat als erkend kinder(bekken)fysiotherapeut geregistreerd bij het Nederlands Kwaliteits Register voor Kinderfysiotherapie (NVFK) en bij de Nederlandse vereniging voor continentie bij Kinderen (NVCK) .

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Rianne-Stollenga

Rianne Stollenga

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

× Kunnen wij u helpen?