Herstel met Fysiotherapie na COVID-19 (Corona)

We kennen inmiddels allemaal wel de dagelijkse Corona updates met besmettingen, ziekenhuisopnames en ic-opnames. Gelukkig herstellen veel van deze patiënten van hun besmetting. Hiermee bedoelen we dat ze weer virusvrij zijn. Maar dit wil niet zeggen dat de klachten en de gevolgen ook direct verdwenen zijn. Het corona virus kan flinke sporen achterlaten in het lichaam van patiënten. Met name de longen kunnen flink te leiden hebben gehad.

Het daadwerkelijk herstellen van de corona infectie, kan dan ook veel langer duren. En fysiotherapie is de belangrijkste pijler onder dit herstel. Want herstellen van een flinke corona besmetting is te vergelijken met een revalidatie. Het lichaam moet weer worden begeleid naar een normaal leven.

We vertellen u graag wat meer over hoe wij met onze praktijk u hierbij kunnen helpen.

Fysiotherapie als belangrijk onderdeel van het herstelproces na Corona

Onze therapeuten behandelen volgens het COVID-19 behandelplan. Dat betekend dat wij enerzijds opletten dat wij geen besmettingsgevaar lopen of vormen. Hiervoor hanteren wij de actuele richtlijnen fysiotherapie.

Het feit dat fysiotherapie een belangrijk onderdeel van het herstel is, blijkt ook wel uit de regeling die verzekeraars hebben opgetuigd voor dit herstel. Om te kunnen herstellen van het coronavirus vergoedt de zorgverzekeraar 50 behandelingen vanuit de basisverzekering.

covid fysiotherapie

De klachten na een Corona infectie

Na het doormaken van corona kunnen diverse beperkingen worden ervaren. Fysieke klachten kunnen zijn:

Moeite met ademhalen
Een verminderde conditie
Sneller vermoeid
Krachtverlies
Verminderde gewrichtsmobiliteit
Moeite hebben met zitten (soms nog geen 30 min kunnen zitten)

Er kunnen meerdere problemen zijn op het gebied van algemene dagelijkse handelingen. Daarnaast kunt u ook beperkingen ervaren op cognitief vlak. Of bij het sociaal functioneren en op psychisch gebied.

Deze klachten van psychische aard kunnen zijn:

Angstgevoelens
Ervaren van stress
Benauwdheid
Ervaren van machteloosheid
Depressieve gevoelens
Slaapstoornissen

Wij vinden dit helemaal niet gek en helpen u graag. Zeker na een ic opname kunnen er zowel fysieke als mentale klachten zijn.

Hoe kan Fysio Broekhuizen helpen bij herstel na een Corona infectie

Onder intensieve begeleiding van onze fysiotherapeut werkt u verantwoord aan uw herstel. Hierbij starten we met de fysieke belastbaarheid. Daarnaast biedt onze psychosomatische fysiotherapeut extra begeleiding. Dit kan op emotioneel, sociaal en psychisch gebied. Dit gebeurt volgens een professioneel behandelplan met de laatste adviezen en richtlijnen.

We richten ons zowel op het fysieke herstel als op het mentale herstel. Want wij merken dat deze vaak hand in hand gaan.

Dit betekent dat we oefeningen doen om spieren en gewrichten te versterken. Tegelijkertijd werken we aan de conditie. Door weer lichamelijke activiteiten te doen, krijgt u weer meer vertrouwen in uw lichaam. Juist de ongedwongen sfeer van werken aan lichamelijk herstel blijkt ook een heel goede omgeving te zijn om psychisch bij te komen. U kunt om deze reden het traject op uw eigen tempo doen zodat jij de controle hebt en houdt. Onze ervaren therapeuten helpen en ondersteunen hierbij.

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

× Kunnen wij u helpen?