GLI Leefstijlinterventie COOL

Bent u de laatste tijd erg moe? Heeft u te weinig energie? Kampt u met overgewicht omdat het vinden van een goede balans zo lastig is? Dan is de GLI Leefstijlinterventie Cool iets voor u! De GLi Leefstijlinterventie CooL is erop gefocust dat u op een duurzame manier uw leefstijl kan verbeteren. Samen met andere deelnemers en een enthousiaste leefstijlcoach werkt u aan een sterker lichaam en een goede mentale balans. Ons Cool programma wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Neem direct contact op.  Het GLI CooL programma

  Wil u uw leefstijl verbeteren en gezonder gaan leven? En gelden voor u onderstaande voorwaarden? Dan komt u in aanmerking voor het GLI leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl, oftewel het CooL-programma. Bij dit programma gaan wij samen aan de slag om uw algehele leefstijl te verbeteren. We focussen ons niet alleen op betere eetgewoontes maar kijken naar het totaal plaatje. Er wordt aandacht besteed aan meer beweging, een betere slaap, meer ontspanning, minder stress, een betere vitaliteit en een betere werk/privé balans. Hierdoor wordt u niet alleen lichamelijk sterker, maar ook mentaal! Met als doel blijvend gewicht te verliezen waardoor u fitter door het leven kan!

  Voorwaarden: Een BMI van 30 of hoger, of een BMI tussen de 25 en 30 met hart/vaatziekte of diabetes of artrose of slaapapneu of een verhoogde buikomvang van 88 cm of hoger bij vrouwen, en 102 cm of hoger bij mannen.

  l

  Gecertificeerde leefstijlcoaches

  Vergoed door
  zorgverzekeraar

  Niet
  alleen

  Bewezen
  effectief

  Inhoud programma

  Het Cool-programma streeft naar een meetbare verbetering in leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Samen werken wij aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen, zonder een al te grote focus op gewicht of voeding inname. Dit doen wij in twee etappes: een basis- en onderhoudsprogramma dat beide één jaar duurt. In deze twee jaar volgt u in totaal 16 workshops en heeft u 7 individuele gesprekken met de leefstijlcoach.

  Bij de individuele gesprekken gaat u samen met de leefstijlcoach kijken naar uw gewoontes en stelt u doelen op om te werken aan een duurzame gezonde leefstijl. Ook wordt u gewogen. De workshops vinden plaats op dinsdagavond en zijn gericht op het uitwisselen van ervaringen, het geven van informatie, praktische tips en het doen van laagdrempelige oefeningen.  Aanwezigheid bij de workshops is een vereiste om het programma vergoedt te krijgen.

  Heeft u naast de 16 workshops en 7 individuele gesprekken behoefte aan meer begeleiding van de leefstijlcoach dan kunt u een extra consult inplannen. De tarieven voor dit consult vind u hier.

   

  GLI Cool Leefstijlinterventie

  Bewegen

  Bij het veranderen van uw levensstijl en fitter door het leven gaan speelt meer bewegen een belangrijke rol. Daarom bieden wij naast het COOL programma de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief bij ons te komen bewegen. U krijgt een korting van 10 euro per maand op de fitnesstarieven zolang u actief deelneemt aan het GLI Cool programma. Ook de intake t.w.v. 25 euro is gratis. 
  Meer informatie over de fitness

  Deelname CooL-programma

  Om deel te kunnen nemen aan het CooL-programma is een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts stelt aan de hand van de NHG-richtlijnen en de inclusiecriteria CooL vast of u voldoet aan de inclusiecriteria. De huisarts blijft betrokken tijdens het aanbieden van de GLI. De leefstijlcoach stemt dit af met de huisarts en koppelt regelmatig de resultaten terug en overlegt zo nodig over eventuele aanvullende zorg. In sommige gevallen accepteren zorgverzekeraars ook een verwijzing van een internist of van een andere specialist. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

  In het kort

  We kijken niet alleen naar eten en bewegen, maar leggen ook de focus op slaap, stress, planning, ontspanning en vitaliteit
  We houden niet van strenge diëten, maar kijken naar een voedingspatroon en levenswijze dat écht bij u past
  U doet dit niet alleen, samen met de leefstijlcoach en andere deelnemers werken we aan het verbeteren van uw algehele leefstijl
  Bewezen duurzaam effectief, zo kunt u dit ook doorzetten na het afronden van het programma
  Zolang u actief deelneemt aan het GLI programma een korting op de fitness van 10 euro per maand. Ook de intake t.w.v. 25 euro is gratis.

  Vergoeding zorgverzekeraar

  Het CooL programma is opgenomen in de basisverzekering als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit betekent dat het programma geheel vergoed wordt door de zorgverzekeraar, hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook heeft dit geen invloed op het eigen risico. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  × Kunnen wij u helpen?