GLI Leefstijlinterventie COOL

Bent u de laatste tijd erg moe? Heeft u te weinig energie? Kampt u met overgewicht omdat het vinden van een goede balans zo lastig is? Dan is de GLI Leefstijlinterventie Cool iets voor u! De GLi Leefstijlinterventie CooL is erop gefocust dat u op een duurzame manier uw leefstijl kan verbeteren. Samen met andere deelnemers en een enthousiaste leefstijlcoach werkt u aan een sterker lichaam en een goede mentale balans. Ons Cool programma wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Neem direct contact op.  Het GLI CooL programma

  Wil u uw leefstijl verbeteren omdat u zwaarlijvig bent, ernstig overgewicht hebt, last van hart- en vaatziekten, een hoger risico op diabetes of een andere reden hebt om gezonder te gaan leven? Dan komt u in aanmerking voor het GLI leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl, oftewel het CooL-programma. Bij dit programma gaan wij samen aan de slag om uw algehele leefstijl te verbeteren met als doel om blijvend gewicht te verliezen, waardoor u weer fitter door het leven kan!

  Binnen het CooL-programma focussen wij ons op betere eetgewoontes en meer beweging: wij kijken naar het totaal plaatje. Wij gaan ook aandacht besteden aan een betere slaap, meer ontspanning, minder stress, een betere vitaliteit en een betere werk/privé balans. Hierdoor wordt u niet alleen lichamelijk sterker, maar ook mentaal!

  l

  Gecertificeerde leefstijlcoaches

  Vergoed door
  zorgverzekeraar

  Niet
  alleen

  Bewezen
  effectief

  Het programma

  Met het CooL-programma streven wij samen naar een meetbare verbetering in leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Samen werken wij aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen, zonder een al te grote focus op gewicht of voeding inname. Dit doen wij in twee etappes: een basis- en onderhoudsprogramma. In totaal zijn wij samen twee jaar bezig met 16 workshops, individuele gesprekken en als extra mogelijkheid een wekelijks beweegmoment (niet verplicht).

  Bij de individuele gesprekken gaat u samen met de leefstijlcoach kijken naar uw gewoontes en stelt u doelen op om te werken aan een duurzame gezonde leefstijl. De workshops vinden ’s avonds plaats en zijn gericht op het uitwisselen van ervaringen, het geven van informatie, praktische tips en het doen van laagdrempelige oefeningen. 

  GLI Cool Leefstijlinterventie

  In het kort

  We kijken niet alleen naar eten en bewegen, maar leggen ook de focus op slaap, stress, planning, ontspanning en vitaliteit
  We houden niet van strenge diëten, maar kijken naar een voedingspatroon dat écht bij u past
  U doet dit niet alleen, samen met een leefstijlcoach en andere deelnemers werken we aan het verbeteren van uw algehele leefstijl
  Bewezen duurzaam effectief, zo kunt u dit ook doorzetten na het afronden van het programma
  Kosteloos deelnemen aan beweeggroep, uitsluitend voor GLI deelnemers

  Deelname CooL-programma

  Om deel te kunnen nemen aan het CooL-programma is er een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts stelt aan de hand van de NHG-richtlijnen en de inclusiecriteria CooL vast of een deelnemer voldoet aan de inclusiecriteria. De huisarts blijft betrokken tijdens het aanbieden van de GLI. De leefstijlcoach stemt dit af met de huisarts en koppelt regelmatig de resultaten terug en overlegt zo nodig over eventuele aanvullende zorg. In sommige gevallen accepteren zorgverzekeraars ook een verwijzing van een internist of van een andere specialist.

  Vergoeding zorgverzekeraar

  Het CooL programma is opgenomen in de basisverzekering als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit betekent dat het programma geheel vergoed wordt door de zorgverzekeraar, hier zijn voor geen kosten aan verbonden. Ook heeft dit geen invloed op het eigen risico. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of maak direct een afspraak via ons patientenportaal

  × Kunnen wij u helpen?