Fysiotherapie bij een golferselleboog

De golferselleboog (of golfarm) is, net als de tenniselleboog, een blessure die ontstaat door overbelasting. Deze blessure wordt veroorzaakt door overbelasting van de buigspieren van de pols en vingers door activiteiten waarbij een grote knijpkracht nodig is. Maar wat is een golferselleboog nou precies, welke klachten kunnen mensen met deze aandoening ervaren en hoe kan fysiotherapie bijdragen aan het herstel hiervan? Wij leggen het uit!

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog wordt in medische termen ook wel een epicondylitis medialis of mediale epicondylalgie genoemd. Een golferselleboog is een blessure aan de binnenzijde van de elleboog waar de pezen van de buigspieren van de pols en hand vasthechten aan het bot van de bovenarm.

Door herhaaldelijk kracht te zetten of te veel krachtinspanning in één keer te leveren kunnen er kleine scheurtjes in de pezen ontstaan. Het lichaam kan zichzelf hiervan herstellen maar wanneer het blijft overbelasten en niet genoeg rust krijgt, kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Wanneer dit gebeurt spreken wij van een golferselleboog.

Golferselleboog klachten

Klachten bij een golferselleboog

Bij een golferselleboog bouwen de klachten zich in veel gevallen geleidelijk op. Vaak wordt er eerst een stekende pijn aan de binnenkant van de elleboog ervaren. Daarnaast kunnen ook nog andere klachten ervaren worden, zoals:

    • Tintelend gevoel in de vingers
    • Pijn wanneer de pols naar binnen gebogen wordt
    • Uitstraling naar de onderarm, pols en/of hand
    • (Onderhands) tillen wekt de klachten op
    • Krachtverlies

Is er geen sprake van pijn aan de binnenzijde maar aan de buitenzijde van de elleboog? Dan kan het een tenniselleboog zijn. Ook hiervoor kunnen wij helpen. Voor meer informatie over de tenniselleboog verwijzen wij naar onze website!

Behandeling bij Fysio Broekhuizen

Allereerst zal onze fysiotherapeut de klachten onderzoeken. Daarna wordt er in samenspraak met de patiënt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat er mogelijk is en de therapeut zal een goede afstemming maken met betrekking tot de belasting en belastbaarheid van de elleboog.

Rust is een erg grote factor in het herstel. Dit betekent dat de belasting soms flink naar beneden moet om de elleboog en arm rust te geven.

Er zijn verschillende adviezen die afgestemd op de dagelijkse activiteiten meegegeven kunnen worden over hoe de arm/elleboog het beste gebruikt kan worden en welke bewegingen het beste ontzien kunnen worden.

Ook kunnen manuele therapie, mobilisatietechnieken (Mulligan), dry needling, kinesio-taping en oefentherapie bijdragen om de onderarm sterker te maken en dus onderdeel van het behandelplan zijn.

Naast de therapie in de praktijk kunnen wij ook huiswerkoefeningen meegeven om thuis verder te werken aan het herstel.

Hulp bij Golferselleboog

Afspraak maken

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wilt u direct een afspraak maken? Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur op (0348)443141 of via WhatsApp (06)17475309. Ook kunt u mailen naar info@fysiobroekhuizen.nl of via de website een afspraak inplannen.

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

× Kunnen wij u helpen?