Fysiotherapie bij artrose aan de knie

Allereerst, wat is artrose precies?
Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening. Het is een chronische ziekte, dit betekent dat artrose niet meer over gaat. Maar er zijn ook veel niet kloppende denkbeelden over artrose. Artrose is namelijk niet hetzelfde als gewrichtsslijtage en ook jonge mensen kunnen hier last van krijgen.

Op dezelfde manier is het ook niet zo dat u helemaal niets kunt doen om artrose tegen te gaan. Gelukkig zijn hier diverse mogelijkheden voor!

Wij willen u in dit artikel hier meer over vertellen.

Wat zijn de klachten bij artrose

Bij knie artrose is er sprake van klachten aan de knie doordat er schade optreedt door ontsteking. Deze ontsteking tast het kraakbeen in de knie aan waardoor de knie minder goed functioneert.
De meest gehoorde klacht is meestal pijn, gevolgd door stijfheid. Ook kan de knie gezwollen en rood worden, doordat deze ontstoken en geïrriteerd is. De knie kan soms kraken of een afwijkende stand hebben. Vaak is ook het bewegen moeilijk doordat de knie naast pijnlijk en stijf, ook minder stabiel kan worden.
De klachten zijn dus behoorlijk divers. Niet iedereen met artrose heeft dezelfde klachten en niet iedereen met knieklachten heeft artrose. Wij raden dus altijd aan om bij verdenking van artrose dit door een specialist zoals een arts of fysiotherapeut te laten controleren.

Hoe voorkomt u artrose aan de knie

Door veel te bewegen en gezond te eten kunt u voorkomen dat u knie artrose krijgt. Zorg ervoor dat u niet te zwaar wordt en daarmee de knie te veel belast. Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht u toch in de situatie terecht komen dat u artrose krijgt zijn er ook behandelingen waarmee u zorgt dat de artrose niet erger wordt. We leggen graag meer uit over de manier waarop wij u kunnen helpen als u artrose hebt.

Artrose-knie

Hoe kunnen wij u helpen?

U komt bij ons wanneer u veel last van de artrose hebt of als u hiervoor geopereerd wordt of bent. Wacht niet te lang met het behandelen van artrose. Hoe eerder u langskomt des te effectiever het is om er voor te zorgen dat het niet erger wordt.
Eerst bespreekt u met een fysiotherapeut wat uw klachten zijn en welke hulp u nodig heeft. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en een intake. Hierdoor weten we goed wat uw klachten zijn en wat u graag wilt bereiken. Daarna beslissen we samen met u welke behandeling het beste is.

Oefentherapie bij Fysio Broekhuizen

Een van de meest zinvolle behandelingen is oefentherapie. Uw fysiotherapeut beslist samen met u hoeveel oefentherapie u nodig heeft. En naar welk doel we toe gaan werken. Het is belangrijk dat u ook actief blijft als de oefentherapie is afgelopen.
Andere behandelingen worden afgeraden omdat zij onvoldoende helpen bij artrose. Over het algemeen zijn voorlichting, advies en oefentherapie het belangrijkste bij de behandeling van knieartrose. Wacht dus niet en maak direct een afspraak.

U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

× Kunnen wij u helpen?