Zoveel mogelijk consulten via E-health beeldverbinding of telefonisch

Op maandagavond 23 maart jl. heeft de minister-president de maatregelen omtrent het corona-virus verscherpt, voor u als individu maar ook voor ons als fysiotherapeuten.
Het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) heeft daarop direct zijn richtlijnen voor alle fysiotherapiepraktijken in Nederland aangepast. Als fysiotherapeut wordt van ons verwacht dat wij te allen tijde deze richtlijnen opvolgen.

Wat betekenen de maatregelen voor onze praktijk?
  • Wij zullen zoveel mogelijk behandelingen verzorgen via een E-health beeldverbinding of een telefonisch consult. Bent u nog niet bij ons in behandeling maar heeft u wel hulp nodig? Dan plannen we eerst een telefonische afspraak in om de benodigde fysiotherapie en het risico op een eventuele verspreiding van Corona te kunnen inschatten.


  • Ondanks dat face-to-face behandelen ons zoveel mogelijk wordt afgeraden maken we een uitzondering voor de mensen waarbij zonder onze zorg een onomkeerbare achteruitgang van functioneren ontstaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die in de afgelopen twee weken een nieuwe heup hebben gekregen en moeten revalideren om straks nog te kunnen lopen of net zijn geopereerd aan hun knie. Ook mensen waarvoor een E-health of telefonisch consult onvoldoende blijkt zullen wij in overleg behandelen in de praktijk.

Eerder werd door ons Genootschap aangegeven dat wij voor de face-to-face behandelingen eerst toestemming nodig hadden van een arts/specialist die de kans op onomkeerbare achteruitgang van functioneren zwaarder vindt wegen dan de kans op besmetting met het corona-virus. Echter, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft in de avond van 24 maart laten weten de fysiotherapeuten bekwaam genoeg te achten dit zelf in te schatten.


Wat nu?

Heeft u behoefte aan fysiotherapeutisch advies, oefeningen etc. dan kunt u een telefonische afspraak maken met één van onze therapeuten. Dit kan online via onze website of telefonisch op 0348-443141. Wij zijn de komende periode van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 10.00 – 15.00 uur. Wij adviseren met klem hier gebruik van te maken als u klachten heeft of krijgt. Iets is altijd nog beter dan niets en des te langer u wacht des te langer het duurt om u van de klachten af te helpen.

Wij begrijpen erg goed dat deze maatregel voor niemand ideaal is. Wel hopen wij dat u begrip heeft voor het feit dat wij de maatregelen van het KNGF en het kabinet opvolgen om onze verantwoording te nemen in het voorkomen van verdere verspreiding van het corona-virus. We wensen u een goede gezondheid toe en vertrouwen erop u weer te zien wanneer deze crisis achter de rug is.

Met vriendelijke groet,
Bas & Tamara Broekhuizen