Dry needling

Dry Needling is een veilige en effectieve manier om knopen in uw spieren snel te laten ontspannen. In combinatie met fysiotherapie is het een snelle manier om van uw klachten af te komen. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

Neem direct contact op.  Dry needling behandeling

  Vooraf analyseren wij de klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna zoeken wij in de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken naar de “triggerpoints”. Dit is een “knoop” in de spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Door middel van een speciale techniek prikken wij de spieren aan waardoor deze snel en langdurig ontspannen. Bij deze behandeling gebruiken wij een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

  dry needling
  Dry-needling-niet-hetzelfde-als-acupunctuur

  Hoe voelt Dry Needling aan?

  Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je direct gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aan, maar dat is van korte duur.

  Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

  Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Er wordt meestal gebruik gemaakt van één naald waarmee de spier kortdurend wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: de zogenoemde ‘triggerpoints’. Er is geen sprake van een ‘energie’ behandeling. Wij berekenen geen extra kosten voor deze behandeling.

  Wat kunt u verwachten na een Dry Needling sessie?

  Na een Dry Needling behandeling kunt u verschillende reacties ervaren. Het is normaal dat de behandelde spieren initieel wat vermoeid of zwaar aanvoelen. Sommige mensen ervaren direct een verlichting van de pijn, terwijl bij anderen dit effect geleidelijk optreedt over enkele dagen. Lokale blauwe plekken zijn zeldzaam maar onschuldig. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken en u te realiseren dat in de eerste 48 uur de klachten kunnen verergeren. Houdt dit langer dan 48 uur aan neemt u dan gerust contact met ons op, ook wanneer u tussentijds toch nog vragen heeft. Bij de volgende behandeling nemen wij de manier waarop uw lichaam heeft gereageerd mee om de                            volgende sessies beter af te stemmen op uw persoonlijke reactie. Onthoud dat Dry Needling een onderdeel kan zijn van een uitgebreider behandelplan, inclusief oefeningen en advies voor thuis.

  dry needling behandeling
  dryneedling behandelingen

  Hoe vaak mag u dry needling doen?

  Hoe vaak u Dry Needling mag ondergaan, hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van uw klachten, uw algemene gezondheid en hoe uw lichaam reageert op de behandeling. Over het algemeen kan Dry Needling variëren van eens per week tot eens in de paar weken, afhankelijk van uw specifieke situatie. Wij zullen een behandelplan opstellen dat is aangepast aan uw persoonlijke behoeften en vooruitgang. Het is essentieel om ons advies te volgen en met ons te communiceren over hoe u zich voelt na elke sessie.

  Klachten triggerpoints

  Klachten die kunnen voortkomen uit triggerpoints zijn:

  Pijn en/of lokale stijfheid in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’;
  Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
  Verminderde kracht in de betrokken spier(en);
  Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen;
  Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

  Klik hier voor een filmpje waarin wordt uitgelegd wat een triggerpoint is.

  Registratie / certificatie

  Wij hebben een erkend certificaat voor het uitoefenen van Dry Needling (Extremiteiten, Wervelkolom, Hoofdpijn en Kaak) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dry Needling. Voor meer informatie kun je ook onze folder downloaden.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?