Dry needling

Dry Needling is een veilige en effectieve manier om knopen in uw spieren snel te laten ontspannen. In combinatie met fysiotherapie is het een snelle manier om van uw klachten af te komen. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

Neem direct contact op.  Dry needling behandeling

  Vooraf analyseren wij de klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna zoeken wij in de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken naar de “triggerpoints”. Dit is een “knoop” in de spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Door middel van een speciale techniek prikken wij de spieren aan waardoor deze snel en langdurig ontspannen. Bij deze behandeling gebruiken wij een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

  Dry Needling fysiobroekhuizen
  Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur

  Hoe voelt Dry Needling aan?

  Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je direct gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aan, maar dat is van korte duur.

  Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

  Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Er wordt meestal gebruik gemaakt van één naald waarmee de spier kortdurend wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: de zogenoemde ‘triggerpoints’. Er is geen sprake van een ‘energie’ behandeling. Wij berekenen geen extra kosten voor deze behandeling.

  Klachten triggerpoints

  Klachten die kunnen voortkomen uit triggerpoints zijn:

  Pijn en/of lokale stijfheid in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’;
  Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
  Verminderde kracht in de betrokken spier(en);
  Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen;
  Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

  Klik hier voor een filmpje waarin wordt uitgelegd wat een triggerpoint is.

  Registratie / certificatie

  Wij hebben een erkend certificaat voor het uitoefenen van Dry Needling (Extremiteiten, Wervelkolom, Hoofdpijn en Kaak) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dry Needling. Voor meer informatie kun je ook onze folder downloaden.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?