Maatregelen Coronavirus Covid-19

Op 30 april jl. hebben wij groen licht gekregen van het ministerie en de beroepsgroep Fysiotherapie om weer aan de slag te gaan. Uiteraard gelden er extra hygiënemaatregelen zodat u veilig bij ons in behandeling kunt komen:

  • Voordat de eerste afspraak plaatsvindt maken we telefonisch een risicoinventarisatie. Heeft u geen Covid verschijnselen en geen gezinsleden die hier last van hebben dan kunnen wij u op de praktijk behandelen. U heeft GROEN licht.


  • Heeft u zelf of een gezinslid Covidverschijnselen dan starten we met een consult via een beveiligde (video)belverbinding. Tijdens dit consult bepalen we het vervolgtraject waarbij de voorkeur uitgaat naar behandeling op afstand totdat de Covidverschijnselen voorbij zijn. Alleen als fysiotherapeutische hulp echt noodzakelijk is behandelen wij bij u aan huis waarbij wij gebruikmaken van beschermingsmiddelen.


  • Heeft u Covid-19 gehad en bent u 2 weken of langer klachtenvrij? Dan mogen wij u volgens de nieuwste richtlijn van 1 mei fysiotherapeutisch behandelen. Bent u nog herstellende van Covid-19 of zijn de 2 weken klachtenvrij nog niet voorbij dan behandelen wij op afstand.

  • Onze behandeltijden zijn aangepast zodat er zo min mogelijk mensen tegelijk in de praktijk en wachtkamer aanwezig zijn. Wij vragen u de praktijk pas op het afgesproken tijdstip te betreden en alleen te komen. Uiteraard mogen jonge kinderen worden vergezeld door één ouder.


Heeft u COVID-19 doorgemaakt? Dan maakt fysiotherapie een belangrijk onderdeel uit van uw herstelproces! Kijkt u hier voor meer informatie.