Blessure preventie jeugd SCH’44

Zowel volwassenen als kinderen kunnen blessures oplopen tijdens het sporten, vooral tijdens een contactsport als voetbal. Natuurlijk is het belangrijk om niet te lang door te blijven lopen met een blessure, dat begrijpt iedereen. Wanneer er echter sprake is van pijn of onhandig bewegen bij een kind tussen de 5 tot 18 jaar is het extra van belang om snel in te grijpen en er een professional bij te halen. Hiermee voorkom je een hoop ellende en verminder je de kans op een langdurige blessure met eventuele uitval.

Neem direct contact op.  Waarom de professional?

  Omdat sommige sportblessures vaker voorkomen als kinderen in de groei zijn en deze groei een belangrijke component is in de behandeling van deze blessures is het belangrijk dat een kind op tijd door een fysiotherapeut wordt behandeld. De fysiotherapeut weet veel over het lichaam en de invloed van groei en is in staat om groei gerelateerde blessures te onderscheiden van ‘normale’ sportblessures en een juiste en verantwoorde behandeling te geven. 

  Blessure preventie jeugd SCH’44
  Younes El Yandouzi

  Blessure preventie

  Samen met de Jeugdopleiding bij SCH’44 hebben wij hard gewerkt aan een preventief blessurebeleid voor de jeugd. Er is een poster ontwikkeld met oefeningen die minimaal in de warming up moeten zitten en alle leiders/trainers hebben hier een instructie bij ontvangen. Uitgangspunt is dat deze oefeningen minimaal drie keer per week worden gedaan en dat er goed wordt gelet op de juiste houding en uitvoering. Door de oefeningen regelmatig en vooral op de juiste manier uit te voeren kunnen al een heleboel pijntjes en blessures bij kinderen worden voorkomen!

  Komt het toch voor dat een kind een pijntje of blessure oploopt dan is het verstandig om hier zo snel mogelijk een fysiotherapeut naar te laten kijken. Een pijntje dat relatief onschuldig lijkt kan bij geen tijdige en juiste behandeling ervoor zorgen dat het kind lange tijd niet meer kan sporten of er blijvende schade aan overhoudt. 

  Downloads

  Download hier de poster met oefeningen ter blessurepreventie.
  Download de Poster

  Problemen of moeite met de motoriek?

  Naast blessures die vaak voorkomen zien we ook kinderen die onhandig of houterig bewegen, minder goed kunnen rennen of niet goed mee kunnen komen met (een deel van) de training. Wanneer kinderen hier geen begeleiding van een professional bij krijgen is de kans op een (langdurige) blessure groot. Er wordt een inzet van het kind gevraagd waar het lichaam niet op berekend is en dat geeft uiteindelijk problemen. Merk je als leider/trainer of als ouder dat een kind minder soepel beweegt dan zijn teamgenoten of de bal niet goed kan raken? Neem dan ook vooral contact met ons op. In een paar behandelingen kan onze sportfysiotherapeut de motoriek enorm verbeteren en het speelplezier van het kind vergroten.

  Vergoedingen

  De behandelingen kinderfysiotherapie (0-18 jaar) worden voor ieder kind per kalenderjaar en klacht/blessure tot 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Mochten er toch meer behandelingen nodig zijn dan kunnen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op het eigen risico. Er zijn dus geen kosten voor ouders aan verbonden.

  Meer informatie en/of afspraak maken

  Wilt u meer informatie over blessurepreventie bij kinderen? Of heeft u een kind waarvan u denkt dat dit wat extra begeleiding kan gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141 of whatsapp op 06-17475309. Direct online een afspraak maken kan 24/7 in het patientenportaal

  Registratie

  Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?