Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is voor mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Deze klachten kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, rond de overgang maar ook na operaties en/of bestraling in de onderbuik en prostaatoperaties. Bekkenklachten kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Het niet goed functioneren van romp- en bekken(bodem)spieren kan leiden tot pijn in de onderbuik, lage rug, bekken, bij het stuitje en het schaambeen. Onze fysiotherapeuten zijn Rost gespecialiseerd in bekkenklachten en behandelen alleen uitwendig. Indien inwendig handelen toch noodzakelijk blijkt te zijn verwijzen zij u door.

Neem direct contact op.  Optimale Welzijn: Een Diepgaande Blik op Bekkenfysiotherapie en Holistisch Herstel

  Bij bekkenfysiotherapie staat een holistische benadering centraal. De therapeut bekijkt niet alleen de specifieke klachten, maar ook de onderliggende oorzaken en de invloed van het bekken op het algehele welzijn. Deze aanpak omvat vaak een combinatie van manuele technieken, gerichte oefeningen, en educatie over houding en beweging.

  Een van de veelvoorkomende aandoeningen die Rost bekkenfysiotherapeuten behandelen, is bekkenbodemdysfunctie. Deze aandoening kan zich manifesteren als incontinentie, verzakkingen, of seksuele disfuncties. Onze Rost bekkenfysiotherapeut zal samen met u werken aan het versterken en ontspannen van de bekkenbodemspieren, evenals het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken.

  Daarnaast kan bekkenfysiotherapie effectief zijn bij zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals bekkenpijn. De therapeut kan specifieke oefeningen aanbevelen om de belasting op het bekken te verminderen en het herstel te bevorderen.

  Een belangrijk aspect van bekkenfysiotherapie is de individuele benadering. Iedereen is uniek, en het behandelplan wordt afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van u. Wij zullen regelmatig de voortgang evalueren en het behandelplan aanpassen indien nodig. Het is essentieel voor u om open te communiceren met de bekkenfysiotherapeut over uw klachten, zorgen, en verwachtingen. Samenwerking tussen de therapeut en uzelf is cruciaal voor het behalen van optimale resultaten.

  Behandeling

  Veel voorkomende klachten waarmee u bij ons terecht kunt zijn:

  zwangerschap gerelateerde bekkenpijn en lage rugklachten
  diastase problematiek na de zwangerschap
  ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  niet te onderdrukken aandrang om (veel en vaak) te plassen
  pijnklachten in onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen

  bekken fysiotherapie

  Hoe lang duurt Bekkenfysiotherapie?

  De duur van bekkenfysiotherapie bij Fysio Broekhuizen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard en ernst van de klachten, de reactie van het individuele lichaam op de behandeling, en de frequentie van de sessies.

  Bij Fysio Broekhuizen streven we naar een behandeltraject dat nauw aansluit op de behoeften van u. In veel gevallen omvat een initiële behandelreeks wekelijkse afspraken, waarbij de frequentie kan afnemen naarmate de klachten verminderen en u vorderingen maakt.

  De eerste sessies zijn vaak gewijd aan een uitgebreide evaluatie, waarbij we uw medische geschiedenis bespreken, de specifieke klachten onderzoeken en een behandelplan opstellen. Vervolgens passen we gerichte interventies toe, zoals manuele technieken en oefeningen, om de bekkenfunctie te optimaliseren.

  Het is belangrijk op te merken dat de duur van de behandeling afhangt van het behalen van duurzame resultaten en het voorkomen van terugkerende klachten. We moedigen u aan actief deel te nemen aan uw herstel door thuis oefeningen en advies over levensstijl en houding te volgen.

  Bij Fysio Broekhuizen blijven we regelmatig de voortgang evalueren en passen we het behandelplan aan indien nodig. Onze focus ligt op het bieden van persoonlijke zorg om optimale resultaten te behalen en uw welzijn te bevorderen. De exacte duur van bekkenfysiotherapie bespreken we graag met u, rekening houdend met uw specifieke omstandigheden.

   

   

  Heeft u een verwijzing nodig voor Bekkenfysiotherapie?

  Bij Fysio Broekhuizen hebben we goed nieuws: u hebt geen verwijzing nodig voor bekkenfysiotherapie. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen met bekkenklachten, lage rugpijn, buikproblemen, en bekkenbodemproblematiek, zonder dat u eerst naar de huisarts hoeft.

  Dit betekent dat u direct een afspraak kunt maken bij Fysio Broekhuizen voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uw klachten, medische geschiedenis en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Zo kunnen we snel starten met de juiste zorg die aansluit bij uw specifieke behoeften.

  De directe toegankelijkheid tot bekkenfysiotherapie geeft u de vrijheid om zelf de regie te nemen over uw gezondheid. Of u nu last hebt van bekkenpijn tijdens de zwangerschap, incontinentieproblemen, of andere gerelateerde klachten, we zijn er om u te ondersteunen.

  Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op met Fysio Broekhuizen. Wij staan voor u klaar om u de beste zorg te bieden, zonder dat u een verwijzing nodig hebt.

  U kunt met iedere soort klacht bij ons terecht.

  × Kunnen wij u helpen?